Náray Tamás divattervezőnek szinte második otthona Barcelona. A terrortámadás idején is ott tartózkodott. Igaz már nem érhető el az a posztja, amelyben beszámolt egy érdekes párbeszédről, de az internetes oldalaknak hála még most is fellelhető, hogy egy spanyol bolt kasszájánál sorban állva milyen bátor kijelentés hagyta el egy „bevándorló” száját!

Náray elmondása szerint egy spanyol kislány miniszoknyát viselő anyukájával állt a sorban, mikor kiszúrta a mögöttük lévő csadorba burkolt nőszemélyt, akin megakadt a szeme. Számára szokatlan volt még ez a látvány, főleg 37 fokos hőségben, így akarva-akaratlanul megkérdezte, hogy a néni miért van így beöltözve ebben a melegben.
Az anyukája minden érzelmektől és zavarodottságtól mentes választ adott a lányának. Pár mondatban elmondta, hogy a néni egy más kultúrát és vallást képvisel, mire a muszlim nő odaszúrt egy baljóslatú megjegyzést: „Pár év, és anyukád is fel lesz öltözve!”

A divattervezőt ismerve szavai nem vonhatóak kétségbe, és ha már az arab kultúrában elnyomott nő száját is elhagyja egy ilyen váteszi kijelentés, akkor időszerű lenne végre felébredni a Csipkerózsika álmunkból, mivel itt a fele sem tréfa, és a sokszor ellenőrzés nélkül beengedett migránsok pár éven belül hatalomátvételre készülnek Európa földjén!
Szent harcukat évek óta folytatják ellenünk a föld alatt szerveződő, legváratlanabbul lecsapó támadásaikkal, amelyekkel nap, mint nap rettegésben tartják a jámbor európai népet. Ez is a céljuk, hogy megtörjenek bennünket! Éljenek bármely nyugati országban, kisebbségben, no go zónás párhuzamos társadalmakban, tartsunk tőlük, és a hagyd magad, hamarabb szabadulsz elv mentén akár politikai teret is adjunk nekik, mert talán akkor nem esik bántódásunk…

Most egy huszonnégy óra leforgása alatt három helyszínen csaptak le fanatikus, fiatal muszlim férfiak, és természetesen az összes akciót magára vállalta az Iszlám Állam!
2003-ban, mikor gimnáziumi tanulmányaimat megkezdtem az eurofakt osztályban Európa nem volt ilyen beszari! A tíz új tag csatlakozására mindenki kíváncsian tekintett, és a régi nagyok között - ha nem is mindig zökkenőmentesen - de zajlottak a politikai és gazdasági folyamatok.
Most mintegy tizenöt évvel később meg mit látok: káoszt és kilátástalanságot! Gyengévé váltunk, mint a harmat, legalábbis, ami az európai értékeket, és azok védelmét illeti. Egy lezüllött, régi nagyságát elvesztett közösségre akármikor lecsaphatnak a barbárok, erre sajnos már volt példa a történelem folyása során!

Az olyannyira magabiztos muszlim nőtársamnak pedig üzenem: örülök, hogy az én ősanyáimban és a szüfrazsettekben volt annyi bátorság, hogy kivívták nekünk a szavazati jogot! S tudod, anyukám, örülök annak is, hogy minket a pasik társként kezelnek, emberszámba vesznek, nem úgy, mint titeket! Ti mintegy negyven évvel ezelőtt birkaként engedtetek a vallásfanatikusoknak, és a nadrágjaitokat csadorra cseréltétek!
S arról se feledkezz meg, hogy mi fogadtunk be titeket - bár ebben a nagy elfogadásban egyre kevésbé vagyok biztos, hála a robbanóöves arab férfiaknak – így megkérlek, hogy te, mint a kisebbség tagja idomulj a mi társadalmunkhoz és annak szabályaihoz, és otthon lázadozzál az elnyomóddal szemben, akinek ez a felvágott nyelvűség nem biztos, hogy tetszene! Amíg mi, európai nők tiszteletben tartjuk a ti állítólagos kultúrátokat, addig te is jól gondold meg milyen jóslatokba bocsátkozol! Mert lehet, hogy Merkel és Juncker a keblükre ölelnek és simogatnak benneteket, de nem mindenki fúj velük egy követ! Eleve feszült a helyzet, ne öntsetek több olajat a tűzre!

Képek forrása: news.com.au

Mia