Közgazdászként mindig is igyekeztem a világpolitika gazdasági és társadalmi motivációit megérteni. Ezek kutatása közben gyakran szembetalálkoztam egy magyar névvel, amely válságokhoz és konfliktusokhoz volt köthető. Az ember, aki a név mögött áll, minden egyes emberi élet, vállalkozás és ország tönkretételével gazdagabb lett, ami az igazságérzetemet erősen sértette. Cikkem róla, tehát Soros Györgyről szól.

Soros György szervezetei az Európai Unió számos országában, de a bolygó más részein is megtalálhatóak. Ezek a szervezetek gyakran írnak az alapító „nagylelkűségéről” és „társadalmi felelősségvállalásáról”. A jóságos szerepet játszó idős ember képe mögött azonban olyan üzletember rejtőzködik, aki a szociális érzékenységre „fittyet hányva” emberek tömegét taszítaná nyomorba. Ő nem gondolkodik nemzetben, nem érdeklik elvek, csak a profit. Ennek legkönnyebb elérése pedig nem a becsületes munkán és a tisztességes versenyen keresztül vezet, hanem mások vagyonának üzleti etikán kívül eső megkaparintásának útján.

Számára a destabilizált ország, vagy piac a lehetőségek tárházát jelenti. A helyzet súlyosságának függvényében a válság előttinél sokkal alacsonyabb áron felvásárolhat:

  • ingatlanokat,
  • ingóságokat
  • értékpapírokat,
  • fegyvereket adhat el,
  • vagy akár hozzá hű politikai pártokat juttathat hatalomhoz.

A „state capture” azonban nem csak válság alatt bevetett gyakorlata. Emberei képesek több országban, vagy akár nemzetközi szervezetben is döntéshozói pozícióba kerülni.

Az általa és szervezetei által hirdetett liberalizmus erősen támadja, ha valaki maradinak csúfolt nemzeti értékeket vall. Ez nem véletlen, hiszen Soros számára a nemzettudat a legnagyobb ellenség. Az ország élén a kormány egyik feladata: „az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztető elemi csapásnak, illetőleg következményeinek az elhárítása, valamint a közrend és a közbiztonság védelme érdekében való szükséges intézkedések megtétele”. Ez és a kormány további céljai hatalmas problémát okoznak egy Soros-féle üzletembernek, akinek így be kell tartania a törvényeket, illetve korlátozottabb emberi és nem emberi erőforrásokhoz juthat csak hozzá. A nemzeti összetartozásnak a megszüntetését azonban nem lehet egyedül elérni, így kénytelen az emberek széles tömegét bevonni a destruktív tevékenységébe;

  • Támogatja a kábítószerek inkriminalizációját és legalizációját, mellyel szövetségeseket és drogüzletet is nyerhet.
  • Támogatja a migrációt, amivel nem csak az olcsó emberi erőforrások körét bővíti, hanem az európai nemzeteket, így az Európai Uniót is gyengíti.
  • Alapjövedelem és segélyek kicsikarásával igyekszik olyan segélyezett réteget létrehozni, mely állandó támogatója lenne politikai céljai elérésének érdekében. A munkaerő kiesése is gyengítené az államot, csakúgy, mint az őutánuk fizetett korábbi bérjárulék kiesése.

Ezek kiharcolásával Soros György saját szövetségeseit is megtévesztené, hiszen az állam a fenntarthatatlan helyzetben összeomlana, így elveszítenék érdekképviseletüket. Az anarchisztikus rendszerben minden szabályozatlan piaci alapon, vagy a Soros-félék által szabályozott alapon működne tovább, ahol ők óriási piaci előnybe kerülnének a források birtoklásával és a béreket is kedvükre csökkenthetnék, hiszen a migrációnak és a növekvő népességnek köszönhetően kirívóan többen keresnének munkát, mint amekkora a kínálat.

Többek között ezért kell megállítanunk Sorost és kiállnunk Magyarország, továbbá Európa mellett.