Néhány szó az alternatívákról, némi politikáról, na és persze Béláról!

 

- Te Béla Már megint írsz?

- És ha igen talán baj?

- Bajnak épp nem baj, csak épp nincs értelme, a múltkori még a szerkesztőségi szobán sem jutott túl.

- Majd ez túljut…

- Biztos?

- Semmi sem biztos…

 

Nem régiben vitatkoztam, egy szocialista fiatalemberrel, a témánk nem túl meglepő módon, a jövő évi választás és az ott lévő alternatívák voltak. Az illető úriember, már-már lelkesen ecsetelte, a feltámadó Botka vezette MSZP értékeit, melynek révén elűzik a nagy, „csúnya-gonosz” Fideszt, visszaállítják a demokráciát et cetera, et cetera… (És még mondják, hogy csak Gyurcsánnyak meg Orbánnak vannak szektásai.)

Na de ami igazán érdekes volt, az, hogy milyen vehemenciával emelte ki, hogy minden kormányzati kommunikációs fogás ellenére, a jelenlegi kormányzatnak van alternatívája, és ez az alternatíva az MSZP.

Nos, azt ajánlom a kedves olvasónak, hogy vizsgáljuk meg ezt a szép alternatív megoldást, amit az MSZP kínál, nézzük meg drága honpolgáraim mi az, amivel az ellenzéki szavazók elégedetlenek, amit megkérdőjeleznek és mi az, amit az MSZP kínál nekik erre válaszként.

(Habár lehet, hogy az ellenzéki kritika adott részeivel nem értek egyet, de most csak a „fun-kedvéért” minden kritikát elfogadunk, ez ne legyen akadálya vizsgálódásunknak.)

  1. „ A kormány pragmatista hozzáállása és médiapolitkája, nem szolgálja, a nemzet egységét, csak ráerősít a már így is meglévő és bénító hatású szekértábor-mentalitásra”

    A Botka-MSZP rövid válasza: Mostantól csak a baráti sajtónak nyilatkozunk, a többi sajtóterméket ignoráljuk, hisz akik azokat követik, azok úgysem a mi szavazóink, minek foglalkozzunk velük.
    Hisz mi más is hozzá össze a nemzetet és bontaná le a szekértábor, negyedszázados falait, mint az, ha nem szólunk, azokhoz kik nem támogatnak minket?
  2. „Orbán Viktornak túl nagy a személyes befolyása a Fideszben, mindez pedig meggátolja a képviselők önálló döntéshozatalát, hosszútávon szavazógépekké degradálva őket.”

    A Botka-MSZP rövid válasza: Adjunk lehetőséget, arra hogy Botka elnökúr, vétót emelhessen mind a listás mind a területi indulók tekintetében, hisz mi más reprezentálná jobban a demokratikus pártvezetés gondolatát, mint, egy elnök, aki vétójogai révén, ha közvetve is maga döntene miden induló jelölt esetében.
  3. „A kormány populista ígérgetéseivel, felelőtlenül rombolja, a politikai elit szavahihetőségét, rájátszva az olyan magányos és sebezhető társadalmi csoportokra, mint a nyugdíjasok.”

    A Botka-MSZP rövid válasza: Legyen 13. havi nyugdíj indexálás-váltás, minimálbéremelés, meg úgy általánosságban bérelemelés stb.…
    Hisz, mi más mutathatná meg, a hogy az MSZP felelősségteljesen kampányol, mint a fedezet nélküli ígérgetés.

    (UI: Ha Botkáék tényleg bevezetik ezen intézkedéseket, az államháztartás gyorsabban omlik össze, minthogy az mszp-sek kimondhatnák, hogy „Orbán takarodj”)
  4. „A Fidesz kampányüzenetiben populista módon, egyes társadalmi csoportotok ellen hangolva, az emberek sötétebb oldalára hatva kívánja támogatottságát növelni”

    A Botka-MSZP rövid válasza: Fizessenek a gazdagok! Hisz mi más lehetne az uszító kampány ellenszere és társadalmi béke szavatolója, mint a saját jól bejáratott történelmi múltra visszatekintő uszító kampányunk?
  5. Et cetera, et ecetera…


Pusztán kíváncsiságból kérdezem a szocialisták támogatóit, miben is nyújt alternatív megoldást a Botka vezette MSZP?

Mert számomra nagyon úgy tűnik, hogy „nincs új a nap alatt”!

 

 

- Á úgy írsz, mint a régi szép időkben Bélukám, felül is lényeg, alul is lényeg a sorok között is lényeg.

- Nem tudom, mire gondolsz.

- Ha te mondod, mi lesz Cenzékkel, nem lesznek elégedetlenek?

- Dehogy még örülnek is neki….

 -Akkor később is jössz? 

-Reméljük drága barátom, reméljük....