Kedves jobbikos, illetve ex-jobbikos barátaim, olvasóim!

Rögtön azzal kezdeném, hogy a bejegyzésem egyáltalán nem ellenetek irányul, sőt... tudom, hogy hozzám hasonlóan jó néhányatok kritikus szemmel tekint a Jobbik irányváltására, tudom hogy sokan nem tudtok azonusolni a párt jelenlegi politikájával. Ez szülte a lentebb olvasható gondolatokat is bennem.

Vona Gábornak a képen látható három ismerőse vajon beállna a CEU versenyelőnyének megőrzése mellett felszólalók mellé?! Vajon ez a három fickó kiállna a migránssimogató és utaztató, kormányokat puccsoló és polgárháborús viszonyokat generáló, soros-aktivista civilszervezetek védelmében?! Vajon nemmel szavaztak volna az alaptörvény módosításra ősszel ők is, mint ahogy azt Vona Gábor is tette a baloldaliakkal karöltve, fél évvel azután hogy hazaárulónak hívta azokat, akik nemmel szavaznak?! Ez a három fickó egyetértene Vonával abban, hogy amíg pár ezer ember betelepítéséről szól a kvótarendszer, addig az okés, vagy abban, hogy az is okés, ha hazánkban mecsetek épülnének?! Vajon ők is lefejezték volna Novák Elődöt és a Simicskáék által "túl radikálisnak" vélt további párttagokat?! Nem hiszem!

Annyi viszont bizonyos, hogy a jelenleg Vona Gábor, avagy Simicska Lajos vezette(?!?!?!) Jobbik pártját a nem is olyan távoli múltban egy karakán, nemzeti érdekeket fontosnak tartó, nagyon hasonló értékrendű választócsoport emelte fel a vállára és juttatta a parlamentbe, gárda mellényestől. Azt szerették volna, hogy a párt küzdjön a 2002 és 2010 között példátlan mértékű korrupció ellen, nem pedig azt, hogy a pártelnökség nyolc tagjából hét rokonsága pénzhez, pozícióhoz jusson és a párt képviselői korrupciós ügyekbe, kémügyekbe és szexbotrányokba keveredjenek. Azt szerették volna, ha a Jobbik tökösen kiáll a nemzet érdekei és a nemzeti értékek mellett, nem pedig azt, hogy celeb, karrierpolitikus váljon Vonából, aki bepucsított és kiárusította pártját egy milliárdosnak. Mostanra szinte ugyanazt skandálja fontosabb politikai vitákban, mint a hazai és európai baloldal... Úgy, hogy mindeközben az a legnagyobb politikai eredmény, amit fel tud mutatni, hogy cicákkal és tacskókkal fotózkodik, na meg az, hogy megszerezte a migrációpárti és magyarellenes Európai Bizottság zöldútját a bérunió címszóval fémjelzett átverési kísérlethez, amely ideája pontosan abból a tőből fakad, mint a szocik-leberálisok-zöldek által áhított Európai Egyesült Államoké..., hiszen valódi bérunióról is jó eséllyel csak akkor beszélhetnénk. Az ezzel való rokonszenvezés, vagy ilyen jellegű törekvések egyébként elég furcsák egy 2012-ben még uniós zászlót égető párttól. Ráadásul a Jobbik a parlamentben soha sem szavazza meg a kormány béremelésre, életpályamodellekre vonatkozó szándékait.

A Jobbik elárulta azokat a szavazókat, akik kezdetektől ott álltak mellettük. Tehát azt a bázist, amelynek a gerincoszlopát, sőt, a gerincvelejét köszönhette. Úgy akarta megőrizni őket, hogy közben középre-balra is húz, a bizonytalan, illetve a szocikból kijózanodott választópolgárok voksaiért. Ez nem csak a választóik cserbenhagyása, de nehéz kenyér is egyben. Ez lehet a gyengébb szerplésük oka 2018-ban, ez lehet az oka, ha addig létrejön egy új, radikális jobboldali párt. Egyértelműen Vona Gábor a legfőbb bűnös emiatt.

Sokat, és sok emberrel beszélgetek erről, nyitott szemmel és füllel járkálok, és nem hazudok amikor azt állítom, általános jelenség, hogy a korábbi jobbikos ismerőseim azt mondják: vagy nem fognak többet a Jobbikra szavazni, vagy a Fideszre voksolnak. Persze az utóbbit így önmagában nem bánom. Míg a kormány megvédi az országot és azt a világos politikát folyatatja a migránsválság kezelésében, amit a kezdetektől, addig ezzel egyidőben Vonáék elárulják napról napra azokat, akik hátán felmásztak.

Amennyiben bizonyossá válna, hogy tényleg több szervezet alakul, mint ahány megszűnik, vagy ahány szembe megy Vonáékkal, amennyiben nem születik új, radikális párt, amennyiben tényleg kormányváltó erő lenne ez a Simicska féle Jobbik, akkor tekintse mindenki tárgytalannak az aggodalmamat, kritikáimat. Ha így lenne (de persze tutira nem lesz így egyik sem), akkor több dolgot újragondolnék. Azt viszont remélem, hogy egy elképzelt valóságban, ahol ez a néppártosodni vágyó Jobbik kormányváltó erő lenne, ott sem kerülne sor utána a férfi nemű fideszesek, vagy bárki más hímtagjának miliméterenkénti csonkítására, amire a Simicska fia vágyik. Még csak nem is basznának nyakon senkit a parlament üléstermében, vagy folyosólyán. Még a 444 munkatársait sem! Feltéve, hogy épp nincsenek kitiltva onnan.

Aki pedig hisz még Vonának és elfogadja a 180 fokos fordulatot, azokat pedig természetesen nem akartam megbántani a bejegyzésemmel! A posthoz kiválasztott kép is nyilván szándékosan tart ferde tükröt, nem kívánom azonosítani a csalódott Jobbik szavazókkal semmilyen módon sem a három kiválasztott karaktert, vagy összemosni bármit bármivel, ez a dolognak a szatirikus, komikus része. Ez tényleg az, ellentétben Mécs János (SZDSZ 2.0 tag) vidékieket gyalázó rettenetével. 

Köszönöm, ha elolvastátok! Szebb jövőt kívánok a Jobbik pártjának, mint amire azt Vona Gábor kárhoztatja!