Két hét, és Budapest utcái is szivárványszínben pompáznak majd pár órán át. A közelgő Budapest Pride már lassan bő egy hónapja bukkan elő a közbeszédben, és vált ki felemás indulatokat. Idehaza a melegek jogaiért való küzdelem műhisztiként van részben elkönyvelve, azonban tőlünk nyugatabbra a szerelmesek városát, Párizst a polgármestere egyenesen a homoszexuális Mekkájává tenni. De a tengerentúlon a legelvetemültebbek egészen odáig mennek, hogy egy Disney hősnőből is leszbikust faragnának.

Nemrég robbant a bomba, hogy egyes mindenféle nemi irányzatra nyitott közösségek a Jégvarázs Elza hercegnőjének a történet folytatásában barátnőt szánnának. Ha a törekvésük célt ér, akkor történelmet írnak, mivel Elza beírja magát a Disney krónikáiba úgy, mint az első leszbikus hercegnő.
Természetesen ezt a család-és gyermekvédő valamint konzervatív szervek nem hagyták szó nélkül, és az interneten elindult az aláírásgyűjtés e szinte minden értéket letaposó kezdeményezés ellen. Jó érzésű ember ugyanis nem örülne annak, hogyha a gyermekének hosszan kellene arról magyarázkodnia, hogy kedvenc mesehőse miért is egy másik hercegnőt csókolgat a mozivásznon, nem pedig egy jóképű herceget, mint mondjuk Ariel, Hamupipőke vagy Csipkerózsika!
Sőt arról is érdemes a felvetés kapcsán eszmét folytatni, hogy a kicsik lelkében ez a szokatlan látvány (a hétköznapokban apát látják anyával ölelkezni) milyen hatást válthat ki. Felébresztheti-e a kíváncsiságukat az iránt, hogy az óvoda kertjének egy eldugott szegletében azonos nemű legjobb barátjukat ismerjék meg még közelebbről. Mert ne feledjük, a gyerekek szeretik leutánozni mindazt, amit a környezetükben, a TV-ben vagy az interneten böngészve látnak!
Ha a Disney is beáll a sorba, és elmegy a végsőkig annak érdekében, hogy a saját közönsége körében elfogadtassa a másságot, akkor sokakban egy világot dönthet össze! S bár manapság divatos foggal-körömmel kiállni a melegek jogaiért, ez a húzás egy olyan filmipari óriásnak, mint a Disney vagy akár a Pixar komoly piaci bukást is eredményezhetne!

Idehaza pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy egyre inkább ráfordulunk a jövő évi országgyűlési választások első körére, hogy az egyes mérések szerint 4-5 százalékos népszerűséget is magáénak tudó Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András – aki időnként attól sem riad vissza, hogy berontson szerkesztőségekbe, és munkájukat végző újságírókat vegzáljon – invitálta szimpatizánsait a Pride-on való részvételre. A felvonuláson, ahogy az a videóban is elhangzott, a mozgalom, mint politikai formáció kíván részt venni. Ezzel a megmozdulásukkal pedig szeretnék felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy a 21. században élünk, ahol ideje követni a trendeket, és átértékelni a házasságról alkotott képet Magyarországon is, mivel az véleményük szerint múlt századi, idejét múlt, sőt egyenesen kirekesztő.

No de akkor kérlek, engedjétek meg, hogy ebben a „momentumban” én is kifejtsem a véleményem a világszerte elharapódzó, „globális felmelegedés” melletti hullámról. A másságot természetesen el kell fogadnunk, a homoszexualitás cseppet sem új keletű jelenség. A társadalom is szemet tudott hunyni a meleg párok turbékolása fölött addig a pontig, amíg diszkréten szerették egymást. De napjainkban a híreket olvasó és gondolkodó egyszerű polgárban egyre inkább az az érzés erősödik, hogy trendivé kívánják tenni a fiatalok és a nemi identitásuk terén hezitálók körében azt, hogy egy velük azonos nemű partnerrel keressék a boldogságot és a kielégülést. De azt is látnunk kell ezzel párhuzamosan, hogy a melegek jogai iránti küzdelem sem a velük szembeni tolerancia hirdetéséről szól már!
Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de valahol azt érzem, hogy bizony ez a túlzásba vitt liberalizmus és korteskedés a másság mellett, valahol összecseng a 2015 nyara óta tapasztalható muszlim vallásúak inváziójával. A végső cél a keresztény értékek, a bibliai értelemben vett családmodell földbe tiprása, és ezt követően a gyökereit elvesztő Európa megkaparintása.
Ákos énekli a Miért ne gondolnék Rád? című dalában azt, hogy:

„A szavakat hazugok rágják,
És várják, hogy majd összedőlnek
Az ezredéves bástyák.”

Most mi is ennek lehetünk szemtanúi. Az értékek és a hagyományok semmibe vételének, megcsúfolásának. Egy olyan önmagából kifordult világ vesz most körbe minket sokszor, ahol pont az a cél, a „Soros” feladat, hogy azoktól a gyökereinktől megfosszanak bennünket, amelyek európaiakká, keresztényekké és nem utolsó sorban magyarokká tesznek minket.

Jelen pillanatban hazánkra, mint a V4-ek soros elnökségét viselő országra, háromszoros teher nehezedik. Immáron nemcsak a betelepítési kvóta ellen kell hadba szállnunk Brüsszellel, hanem immáron meg kell védenünk a családpolitikánkat és nemzeti identitásunkat is abban a viharban, amelynek a villámai a fejünk fölött csattognak. De amíg a kormánynál olyan kapitány foglal helyett, mint miniszterelnökünk, Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormány, addig biztosak lehetünk abban, hogy a tenger nem nyel el bennünket! S bár a hullámok megnyaldoshatják a fedélzetünket, mi mégis egyenesben tudunk maradni, és néhány forgással remélhetőleg mihamarabb nyugodtabb vizekre tudunk majd evezni!

Képek forrása: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala, 24.hu, hvg.hu

Mia